Isøre består af en samlet træbygning. Centralt på kolonien findes et fuldt udstyret industrikøkken samt en stor spisesal som har en lille scene. På den ene fløj er der et opholdsrum for lærerne og pædagoger, et stort aktivitetsrum for eleverne samt 4-sengsværelser. På den anden fløj er der en stor sovesal samt 2- og 4-sengsværelser.
Mellem de to fløje er der en stor udendørs overdækket pergola, hvor man kan nyde sin mad og lave kreative ting med børnene. Grunden indeholder også stort gyngestativ samt en kæmpe græsplæne med fodboldmål. Isøres fire tønder land ligger skønt placeret ved en fredet plantage og klitlandskab og strækker sig helt ned til sandstranden.
Kolonien har i alt 60 sengepladser, og den kan benyttes af kørestolsbrugere.
Nøglekode oplyses ved booking
Privat booking i weekender og skoleferier 2025
Leje alm. weekend: Ankomst fredag kl. 16 og afrejse søndag kl. 14. Dette er også gældende for de forlængede weekender og ferier udenfor skolernes sommer- og efterårsferie.
Leje i skolernes sommer- og efterårsferie: Ankomst fra kl. 16 og afrejse kl. 10. Værelser skal være ryddelige og klar til rengøringspersonale kl. 9
Priser 2024: kr. 12.500 inkl. forbrug og slutrengøring
Priser 2025: kr. 12.500 inkl. forbrug og slutrengøring
Pris for en ekstra dag i forbindelse med helligdage eller ferier: 3000 kr. inkl. forbrug
Lejrskole i 3 dage:
Pris pr. deltager ved enkelt klasse minimum 20 personer 546 kr.
Pris pr. deltager ved dobbelt klasse 466 kr.
Lejrskole i 4 dage:
Pris pr. deltager ved enkelt klasse minimum 20 personer 728 kr.
Pris pr. deltager ved dobbelt klasse 621 kr.
Lejrskole i 5 dage:
Pris pr. deltager ved enkelt klasse minimum 20 personer 842 kr.
Pris pr. deltager ved dobbelt klasse 767 kr.
Lejrskolepris pr. dag ved en enkelt klasse under 30 personer: 3000 kr.
(Ved ophold på min. 3 dage)
Lejrskolepris pr. dag ved to klasser i alt over 30 personer: 4000 kr.
(Ved ophold på min. 3 dage)
Betalingsbetingelser:
Hvis bookingdato ligger mere end 6 måneder før ophold tilsendes et betalingslink med 50% af det samlede beløb til den oplyste mailadresse ved bookingen. Ved annullering refunderes det indbetalte beløb ikke.
Hvis kun den første delbetaling er betalt tilsendes senest 6 måneder før opholdet et betalingslink med de resterende 50% af det samlede beløb til den oplyste mailadresse. Ved annullering refunderes det indbetalte beløb ikke.
Ved afbestilling refunderes det indbetalte beløb ikke. Hvis lejemålet afbestilles senere end 6 måneder før lejemålets begyndelse, skal lejer betale hele den samlede lejepris.
Ønskes det at booke en koloni, skal der ske en skriftlig henvendelse til kolonikontoret.
For udlejning til lejrskoler på hverdage gælder, at der skal betales for min. 20 personer i lejeperioden.
Hvis lejemålet aflyses senere end 6 måneder før lejemålets begyndelse, skal der betales 50% af den samlet lejeudgift.
Hvis lejemålet aflyses senere end 3 måneder før lejemålets begyndelse, skal man betale hele den samlet lejeudgift.
For at booke som privat person, klik på en ledig periode i kalenderen og følg anvisningerne på skærmen
For at booke som institution, kontakt Gladsaxe Lærerforening Kolonierne på telefon: 39 56 55 11
Besøg på Naturskolen ved Anneberg – Odsherred Naturskole.
Tjek deres hjemmeside – odsherred-naturskole.dk
eller ring på 41 86 55 40
Naturskolen kan evt. også komme ud på kolonien og lave en aktivitet i nogle timer.
Krabbefiskeri i Rørvig Havn. Medbring snører og net, eller lån dem i ”skuret” på havnen mod et mindre beløb.
Medbring evt. frokost, som kan spises dernede.
Man kan lave en aftale med en af isboderne om en vaffelis til børnene.
Man kan f.eks. gå den ene vej til Rørvig via stranden mod Skansehage, og så gå hjem via vejen fra Rørig gennem sommerhusområdet til kolonien.
Odsherred Zoo: Hjemmeside odsherreds-zoo.dk
Tlf. 59 65 12 31
DSB-skolerejser
Hundested-Rørvig Færgen (er ikke omfattet af frirejsen hos DSB)
Om Rørvig sandflugtsplantage
Mere om danske konger
Skov- og Naturstyrelsen
http://korshage.info/Omraadets%20historie/Litteratur%20om%20omraadet.pdf
I 1931 var det sløje tider med små lønninger på alle områder. Der var derfor en kreds af lærere fra Gladsaxe, der så et stort behov for at oprette en feriekoloni for at give børn i Gladsaxe et tilbud om et sommerophold med masser af frisk luft og god nærende kost.
På en generalforsamling i Gladsaxe Lærerforening den 13. april 1931 blev det besluttet at forsøge at få stablet sådanne initiativer på benene. Efter at mange små udvalg havde set på strandgrunde rundt om i landet, endte man på en generalforsamling med at beslutte sig for ca. tre tønder land ved Rørvig. Foreningen betalte 10 øre pr. alen, og man fik den fine aftale med sælgeren, der var ejer af færgefarten mellem Hundested og Rørvig, at grunden kunne betales med halvdelen ved overtagelsen og resten et år efter. Nu var grunden sikret, kun en bygning manglede.
Efter mange forhandlinger med Gladsaxe sogneråd – som byrådet hed dengang – enedes man om, at kommunen opførte bygningen på lærerforeningens grund. Hermed var kimen lagt til rammerne af det samarbejde om driften af Gladsaxes kolonier mellem lærerforeningen og kommunen, der er gældende den dag i dag. Rammerne er naturligvis udviklet gennem årene og tilpasset tiden, men den grundlæggende struktur består stadig: Lærerne administrerer kolonierne og yder det frivillige ulønnede arbejde på sommerkolonierne, og kommunen yder et
betydeligt årligt tilskud.
I januar 1935 begyndte tømrermester Peter Johansen, Søborg, sammen med arkitekt Madsen Hansen byggeriet af kolonien. Den med glæde og fryd imødesete festlige indvielse af Rørvigkolonien fandt sted den 7. juli 1935 med deltagelse af mange lærere, den lokale presse, sognerådet med damer, damekomiteen m.fl.
Ved generalforsamlingen den 30. august 1935 fik kolonien navnet Isøre, der for øvrigt også er navnet på et gammelt tingsted i nærheden af Rørvig by. Der har her fundet kongevalg sted – vist nok kun to gange – nemlig Harald Hejn i 1074 og Niels i 1104. Kongestenen er rejst til minde om disse begivenheder.
Feriekolonien Isøre var herefter i de følgende mange år rammen om tusindvis af børns sommeroplevelser, og arbejdet kunne gennemføres takket være offervillige lærere og deres ægtefæller.
I løbet af 1937 indlagde man bl.a. elektrisk lys på kolonien og drikkevands forholdene blev forbedret. Siden 1935 har der hvert år været børn på kolonien, og den har lagt sengeplads til mere end 300.000 overnatninger.
Der var derfor ikke noget at sige til, at det gamle hus var træt af tidens slid og ælde hen mod årtusindeskiftets slutning.
Heldigvis lykkedes det 1999 at overbevise Gladsaxe byråd om, at det efter 65 år var nødvendigt med en
gennemgribende renovering af Isøre. Under ledelse af entreprenør Søren Pallesen og efter John Andersens tegninger blev kolonien totalrenoveret i forsommeren 2000. Den festlige genindvielse blev holdt den 28. april 2000 med deltagelse af medlemmer fra Gladsaxe byråd, lærere og håndværkere. Isøre er klar til at tage mod de udfordringer, der kommer i de næste mange år.
Kilde: Festskrift udgivet i anledning af Isøres 50 jubilæum udarbejdet af fhv. skoledirektør Thorkild Hansen.
Områdets historie!
I slutningen af 1700-tallet beskrev filosoffen – Henrik Steffens – Rørvig-halvøen sådan:
”Landskabet er frygteligt øde og vildt og ligner slet ikke den øvrige del af Odsherred. Flyvesandet har fortrængt al plantevækst, overalt rejser sig bevægelige sandhøje, hvis beliggenhed kommer susende ind derude fra det vilde hav, stadig får til at skifte”.
En lejrskole til Isøre drejer sig om natur.
Sandflugten er for længst tæmmet, men landskabet rummer stadig minder fra sandflugtstiden. Højsandet, som er en kilometerlang klitvold, opstået ved, at bønderne i forrige århundrede satte risgærder op for at standse sandflugten, er en oplagt vandremulighed.
Vandreture til Korshage
(en af Danmarks største fuglerastepladser) og rundt om Dybesø er ligeledes naturskønne oplevelser.
Isøre ligger midt i en natur, der inspirerer til traveture. Hvis man ønsker at komme omkring i Nordvestsjælland er der mange muligheder: Havnen i Rørvig, gammelt købstadsmiljø i Nykøbing, Vejrhøj (Sjællands næsthøjeste punkt 121 m.o.h.), Odden fiskerihavn, Knud Rasmussen Museet i Hundested, Jættestuerne mellem Lumsås og Stenstrup, Odden Kirke fra 1200-tallet og Højby Kirke med kalkmalerier fra 1400-tallet er blot nogle af de talrige muligheder.